EnergyTeam - Pay Off

Welkom op de website van het Energyteam Universiteit Gent!
Het Energyteam dingt met de ECOcar5 naar een verbetering van zijn eigen en Belgisch record zuinigheidsrijden van 2655 km/l diesel!

 
Het doel van het Energyteam is een energiezuinige wagen te bouwen en hiermee deel te nemen aan verschillende (inter)nationale wedstrijden. Zo werd de ECOcar1 geboren in 1995.

Deze energiezuinige wagen werd aangedreven met een brandstofmotor en nam deel aan de Belgische Shell ECO-marathon. Daar werd toen voor het eerst een resultaat van 422 km met één liter brandstof neergezet. Sindsdien is het Energyteam niet blijven stilstaan en is er steeds meer vooruitgang gekomen.

Het Energyteam bestaat uit studenten master industrieel ingenieur die geboeid zijn door technologische innovaties, techniek in het algemeen, creativiteit en competitie.

Met de ECOcar5 werd in juli 2012 het Belgisch record diesel-equivalent gebroken. Met de energie-inhoud van slechts één liter diesel werd verbluffend een 2655 km gereden. Ook won de wagen verschillende prijzen zoals beste wagen algemeen, beste elektrische prototype, meest innoverende wagen en winnaar kampioenschap 2011-2012.

Veel leesplezier!


Het Energyteam Universiteit Gent

Contact

Universiteit Gent
Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1
09 243 87 87
it-c@ugent.be
www.ugent.be/ea

Contactpersoon: Guy Foubert

guy.foubert@ugent.be

 

Medepromotor: Peter Sergeant

peter.sergeant@ugent.be

Hoofdsponsors

Social MediaVolg ons op Facebook!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!